Tot 150€ korting op EcoFlow producten!

 

Welke auto accu(lader) heb ik nodig? Maak de beste keuze met de kentekenchecker!

Welke-accu-nodig-voor-uw-auto
Welke accu heb ik nodig voor mijn auto? Een goede vraag, want de verkeerde accu kopen leidt alleen maar tot problemen. Het is aan te raden om met betrekking tot maat en vorm dezelfde nieuwe accu aan te schaffen. We laten u zien hoe u erachter komt welke accu voor de auto u nodig heeft, maar ook welke acculader het beste is. Wilt u weten hoe u zelf de accu van uw auto kunt vervangen? Lees in dat geval ook deze blog en we leggen uit hoe u dit zelf kunt doen!

Vind de accu van uw auto met de kentekenchecker

Welke auto accu? Kijk op de oude accu, dan weet u ook welke auto accu u precies nodig heeft. Het type accu staat ook op de gebruiksaanwijzing. Soms is niet duidelijk om welke accu het gaat, bijvoorbeeld omdat de letters weggesleten zijn. Om het makkelijk(er) te maken raden we aan de volgende 4 stappen te doorlopen:

Welke-auto-accu-heb-ik-nodig

Welke accu voor mijn auto wanneer ik dit nergens terug kan vinden? In dit geval kunt u het beste gebruik maken van de kentekenchecker. Vul het kenteken van uw auto in. Vervolgens ziet u welke autoaccu u nodig heeft.

Vind de acculader van uw auto met de kentekenchecker

Is de accu van uw auto leeg? Dit gebeurt vaak wanneer de auto lange tijd stilstaat, wanneer u er te korte stukken meerijdt of wanneer de accu oud is. Met een acculader kunt u de accu zelf weer opladen. Welke acculader voor de auto nodig? Een goede vraag, want niet elke acculader is voor uw type accu geschikt.

Welke acculader auto u nodig heeft controleert u met de kentekenchecker. Heeft u het kenteken bij de hand? Vul dit in en bekijk niet alleen het type accu maar ook welke acculader hierbij past. Weet u het kenteken niet, dan kunt u ook het merk en type auto selecteren.

De beste accu voor uw auto zoeken

De ene auto accu is de ander niet. Er zijn veel verschillende merken en varianten verkrijgbaar, allemaal met hun specifieke eigenschappen. Welke auto accu is het beste? Merken als Varta en Bosch doen het altijd goed. Dit zijn auto accu’s van een hogere kwaliteit. Dit wil echter niet zeggen dat goedkopere merken minder goed presteren. Een en ander hangt van de hoeveelheid lood in de accu af en natuurlijk de accucapaciteit (Ah).

Wilt u weten wat de beste accu voor de auto is, kijk dan allereerst welk type accu u nodig heeft. Bepaal van hieruit het merk en de accucapaciteit. De juiste accu gaat vijf jaar mee maar houd het soms wel tot zeven jaar vol. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het gebruik van de auto en hiermee de accu.

Zelf accu vervangen bespaart op de kosten

Welke accu auto u nodig heeft checkt u snel via onze website. Dit geldt ook wanneer u wilt weten welke accu lader voor de auto u moet kopen. Door zelf de accu van de auto te vervangen bespaart u een hoop kosten. In de garage betaalt u niet alleen voor een nieuwe accu maar ook arbeidskosten. Juist daarom is het aan te raden om die vervanging zelf te doen.

In veel gevallen is dit een klusje dat u in slechts 10 minuten geklaard heeft. Controleer na aansluiting de werking van de accu. De auto kan er nu weer enkele jaren tegenaan.

 

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.