Zelf uw auto accu vervangen

Zelf-auto-accu-vervangen

De accu vervangen van de auto? Dit doet u heel eenvoudig zelf. Voordeel van zelf de accu auto vervangen is dat dit veel op de kosten bespaart. Natuurlijk is het wel belangrijk dat u voor de beste accu gaat. Deze heeft een uitstekende accucapaciteit en een lange levensduur. In deze blogpost leest u meer over zelf de auto accu vervangen en hoe u dit doet. Wilt u graag weten wat de gemiddelde levensduur van een auto accu is? Lees ook deze blog over hoe lang een accu gemiddeld mee gaat!

Oude auto accu demonteren en de nieuwe monteren

De oude auto accu is na ongeveer vijf jaar aan vervanging toe. Sommige merken accu’s gaan wat langer mee en houden het tot wel zeven jaar vol. De accu vervangen van de auto is nodig wanneer deze zich niet of nauwelijks oplaadt. Na een poosje stilstaan start de motor niet meer op.

Voordat u de oude auto accu demonteert is het belangrijk dat u de motor uitzet. De sleutel haalt u voor de zekerheid uit het contact. Verwijder de accuklem van de minpool, meestal herkenbaar aan een zwarte kabel. Hierna verwijdert u de accuklem van de pluspool, dit is de rode kabel.

De accu zit vaak vast met een klem of beugel. Maak dit los, u kunt nu de accu vervangen. U kunt hierna de nieuwe auto accu plaatsen.

Oude auto accu vervangen voor de nieuwe

Accu vervangen auto: dit is vaak binnen 10 minuten gebeurd. Nadat u de oude accu heeft verwijderd kunt u zelf de auto accu vervangen. Plaats de nieuwe auto accu in de klem of beugel. Maak als eerste de accuklem van de pluspool vast. Hierna maakt u de accuklem van de minpool vast.

Start de auto. Hiermee checkt u of de nieuwe autoaccu wel goed is aangesloten. Reageert de motor niet, controleer de aansluiting dan.

Laadstroom van de dynamo meten

Is de auto accu regelmatig leeg? Soms wordt het veroorzaakt door een lage dynamospanning maar de accu kan ook defect zijn. Andere oorzaken zijn een slippende V-snaar of een te lage laadstroom. Wilt u de dynamospanning meten, dan heeft u een voltmeter nodig.

· Sluit de voltmeter op de accu aan
· Start de motor van de auto
· Voer het toerental op totdat de meter niet meer oploopt

Nu is de dynamospanning af te lezen. Bekijk de waarde en vergelijk dit met de voorgeschreven waarde. Bij een laag toerental ligt dit op ongeveer 13,5 volt. Bij hogere toerentallen of een lege accu zou de waarde op 14,4 volt uit moeten komen.

Let op uw veiligheid

De oude auto accu vervangen kan soms wel lastig zijn. Let bij het vervangen altijd op uw veiligheid. Twijfelt u over het vervangen, denk dan eens aan een automonteur. De accu van de auto vervangen brengt wel kosten met zich mee. U betaalt arbeidsuren, gemiddeld zal er een half uur in rekening worden gebracht.

De accu vervangen aan huis kan natuurlijk ook. Dit is aan te raden wanneer de auto niet meer wil starten en wanneer het niet mogelijk is om de auto naar de garage te brengen. Bent u ANWB verzekerd, dan vallen de kosten hiervoor lager uit dan zonder verzekering.

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.