Hoe lang moet ik mijn auto stationair laten draaien om de accu vol op te laden?

Hoe-lang-auto-stationair-laten-draaien-voor-volle-accuHelaas kan de accu van de auto leeg raken. Dit gebeurt wanneer u alleen maar korte ritjes maakt of wanneer de auto lang stil staat. Ook in de winterperiode raak de accu sneller leeg. Starten middels startkabels is de beste methode. Hiervoor hebt u een hulpauto en natuurlijk kwalitatieve startkabels nodig. Daarnaast zijn er nog wat zaken waar u rekening mee moet houden. Wilt u weten wanneer een 12 volt auto accu vol is? Lees in dat geval ook deze blog en doe de kentekencheck!

De accu laadt als u de auto stationair laten draaien

U staat stil met een lege accu. Het is belangrijk om een hulpauto te zoeken die ongeveer net zo groot is als die van u. Sluit de startkabels op de accu van de hulpauto en op die van de pechauto aan. Start vervolgens beide motoren.

De auto stationair laten draaien is belangrijk. Hoe lang de auto stationair voor een volle accu laten draaien? Houd rekening met 5 minuten.

Een lege accu opladen hoeft niet veel tijd te kosten. Na 5 minuten kunt u de startkabels loskoppelen en gaan rijden.

De dynamo laadt de accu van uw auto stationair op

Het zijn niet de startkabels die de accu van de auto opladen. Nee, het is de dynamo die dit doet. De auto accu laden wordt dus via het dynamo geregeld. Helaas kan de dynamo pas werken wanneer de motor aanstaat. Dat is precies de reden waarom de pechauto, wanneer deze met startkabels wordt geladen, enige tijd stationair blijft draaien.

Hoeveel tijd er nodig is om de accu inactief op te laden

De auto stationair laten draaien is onmisbaar. Daarna volgt de volgende stap: rondrijden met de auto. Tijdens dat rondrijden gaat de dynamo echt aan het werk. Hoe lang rijden om de accu op te laden? Het is belangrijk om gedurende een half uur rond te rijden.

De autoaccu is leeg. Opladen, hoe lang duurt het in zijn totaliteit? In totaal zal dit ongeveer drie kwartier in beslag nemen. Dit zijn 5-10 minuten voor het aansluiten en loskoppelen van de startkabels. Daarnaast nog 5 minuten stationair draaien en vervolgens een half uur met de auto rijden.

De auto accu op een acculader aansluiten? Om de accu volledig op te laden bent u tussen de 9 en 12 uur kwijt. Beter is het om gewoon een halfuur met de auto te gaan rijden. Hiermee voorkomt u dat u de auto gedurende een halve dag niet kunt gebruiken.

Herkennen of een auto accu wordt opgeladen

Hoe kunt u herkennen of een auto accu wordt opgeladen? Dit kan middels een spanningsmeter. Wanneer de motor draait moet de laadspanning tussen de 14 en 14,5 volt liggen. Bij een lage laadspanning wordt de accu onvoldoende bijgeladen.

Het is ontzettend belangrijk om een lege accu goed op te laden. Laten we het nog even samenvatten:

  • Starten middels startkabels
  • Auto stationair laten draaien
  • Minimaal een half uur rijden met de auto


Is de accu de eerstvolgende keer weer leeg? Grote kans dat de accu aan het einde van zijn levensduur is. In dit geval kunt u beter voor een nieuwe accu kiezen.

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.